Ak chcete zdravý a pokojný vzťah, prestaňte veriť týmto mýtom.dreamstime
StoryEditor

Neverte im: Toto sú najväčšie mýty z filmov či úst starších, ktoré ničia vzťahy

07.03.2023, 09:00
Vzťahy

Máte partnera, s ktorým vám je naozaj dobre, rozumiete si, dokonca ste si už stihli povedať aj svoje vytúžené áno, no zrazu sa začal váš dokonalý vzťah rozpadať? Ak veríte nižšie uvedeným mýtom, niet sa čomu čudovať. Totiž, práve takéto nezmysly z filmov, seriálov či úst starších dokážu veľmi rýchlo zničiť aj ten najpevnejší vzťah. Zistite, ktoré to sú.

Muži nemajú city

Myslíte si aj vy, že ak váš partner neplače a hystericky nevyvádza pri každej hádke, že sa netrápi? Toto je jeden z najväčších nezmyslov. Aj muži majú city, dokonca rovnaké ako my ženy, no nevyjadrujú ich tak isto, pretože sa hanbia. Od detstva im je vtĺkané do hlavy, že by mali byť silní, rozhodní, s chladnou hlavou. Avšak, aj oni sú len ľudia a potrebujú oporu či láskavú náruč. 

Vzťah by mal byť bez hádok

Určite ste už niekedy počuli vetu, že partneri sa v spokojnom a šťastnom vzťahu nehádajú. Je to veľký omyl. Samozrejme, nemali by byť u vás konflikty na dennom poriadku, no problémy do vzťahu patria. Ak sa ich naučíte spoločne riešiť, nikdy vám vzťah nemôžu zničiť, ale naopak, ak ich neriešite, vzťah sa rozpadne veľmi rýchlo. S kľudom preto partnerovi povedzte svoj názor na danú vec, počúvajte ho, diskutujte a robte kompromisy.

image

Vzťah hádky potrebuje. Iba tak sa totiž môžete dozvedieť o existujúcom probléme.

dreamstime

Vzťah posilní dieťa

Tento nezmysel, ktorým sa riadia mnohé páry, je veľmi sebecký a nezodpovedný. Ak si myslíte, že vaše partnerské problémy a konflikty vyrieši dieťa, mýlite sa. Nemôžete predsa robiť zo svojho potomka záplatu.

Partneri by mali poznať svoje pocity a myšlienky

Blbosť. Ak očakávate od svojho partnera, že vám dokáže čítať myšlienky, takýmto spôsobom nikdy ďaleko nezájdete. Keď túžite dostať na narodeniny kvety, parfum alebo kabelku, povedzte to partnerovi na rovinu. Bez komunikácie vám toto želanie totiž nemá ako splniť. Samozrejme, po rokoch by už mal vedieť, čo sa vám páči a čo nie, no ak chcete niečo konkrétne, no nepoviete mu to, nemá to odkiaľ vedieť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 10:35