Aj vy stále veríte týmto výmyslom?dreamstime
StoryEditor

Najväčšie sexuálne výmysly, ktorým stále verí veľa ľudí. Ako ste na tom vy?

04.03.2023, 15:00
Vzťahy

Niekedy sa ľudia nechajú veľmi jednoducho ovplyvniť názormi či mýtmi, ktoré v rôznych oblastiach prevládajú. Sex a veci s ním spojené samozrejme nie sú výnimkou. Veľmi radi sa o tieto nepodložené informácie opierate a veľakrát sa im aj prispôsobujete. No v niektorých prípadoch veľa riskujete a v iných sa možno trápite úplne zbytočne.

Zahoďte zábrany, alebo buďte naopak opatrní, pretože toto sú nepodložené fakty, ktorým často veríte.

Príťažlivosť na bode mrazu

Nie je ničím výnimočným, že sa v posteli objavia aj isté problémy s mužnosťou vášho partnera. A ruku na srdce, prvé čo vám napadne je to, že máte sexuálny problém a že sa svojej polovičke nepáčite. Ženy sú majsterky sveta vo vymýšľaní scenárov prečo sa veci dejú, respektíve nedejú tak, ako by sa mali. Takže sa upokojte a čítajte nasledujúce riadky, pretože skôr ako to, že už pre svojho partnera nie ste dostatočne atraktívna, stoja za problémom s erekciou iné faktory. Žiaľ, doba je veľmi hektická a tak práve ona ani stres, ktorému denne čelí nie len váš partner ale aj vy, má veľký vplyv nie len na libido, ale tiež na samotnú erekciu. Ak váš muž holduje cigaretám či alkoholu, aj to môže byť príčinou, prečo všetko nefunguje tak ako má. A samozrejme netreba zabúdať ani na príčiny, ktoré sú úzko spojené so zdravotnými problémami a to rovnako urologickými ako neurologickými a tiež problémami s krvným obehom. Ak sa táto dysfunkcia vo vašej posteli objavuje pomerne často, je na mieste partnera poslať na komplexné vyšetrenia.

Aj páni majú pochybnosti

No pozrime sa na rovnaký problém len v opačnom garde. Pretože aj muži veria mýtom, ktoré majú od pravdy veľmi veľmi ďaleko. Napríklad taká vlhkosť pošvy. Áno, keď je žena vzrušená, odrazí sa to na vlhkosti v pošve. Ak však vlhkosť nie je vždy rovnaká, alebo je nižšia, vôbec to neznamená, že opadáva aj vzrušenie. Aj v tomto prípade rovnako ako u pánov, môžu za týmto problémom stáť: zdravie, obdobie v ktorom sa žena práve nachádza a to aj obdobie cyklu, jej vek ale tiež veľkosť penisu a rovnako aj to, ako dlho sexuálny akt prebieha. Keby bola vlhkosť pošvy ojedinelou záležitosťou, výrobcovia by neprinášali na trh také množstvo lubrikačných gélov s akým sa môžete stretávať. Takže milí páni, nech vás to neodradí ani nedemotivuje. Všetko je tak ako má byť.

Dnes môžeme

Ďalším fámom je to, kedy je pre vás sex bezpečný z hľadiska minimalizovania šance na otehotnenie. Ak máte s partnerom radi sex „na ostro“ potom musíte rátať aj s možnosťou, že šance na to, že neotehotniete sú presne 50:50. Ak aj váš partner stihne zdanlivo svoj penis vytiahnuť včas, nemôžete si byť 100 percentne istá, že vás o pár týždňov nebude čakať (ne)milé prekvapenie. Ešte pred samotným vyvrcholením totiž z penisu môže uniknúť hoci aj jediná spermia, ktorá bude natoľko priebojná, že urobí dokonale svoju prácu. Opatrné buďte aj v prípade, že si doprajete pár čísel po sebe. Dôvod vám hádam ani nemusíme vysvetľovať.

Bezpečná jazda na červenú

Sex počas menštruácie? Ak sú s tým obaja z partnerov v pohode, tak prečo nie. Ale pokiaľ si chcete užiť divokú jazdu bez ochrany, ktorá by mala zostať bez následkov, tak zbystrite pozornosť! Nie je totiž nič neobvyklé, že aj v tomto prípade niekedy príroda zabojuje proti vám a vajíčko bude dostupné oplodneniu aj mimo ovulácie.

Happy end

A posledný z mýtov, ktorý môže poriadne zatriasť vašim sexuálnym životom je ten, že každý sex by sa mal končiť happy – endom, rozumej orgazmom. Muži sú oproti ženám v tomto prípade v značnej výhode, ale ani im nikto negarantuje, že na 100% vždy ich sex skončí fantastickým vyvrcholením.

Ženy sú na tom štatisticky ešte horšie! To však vôbec neznamená, že sex nebol dobrý. Uvoľňujúce účinky sa určite dostavili a ani vaše zblíženie s partnerom nie je zanedbateľné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:57