Trpíte syndrómom fleabagging aj vy? Takto s ním môžete bojovať.dreamstime
StoryEditor

Prečo si neustále vyberáme zlých mužov? Môže za to syndróm fleabagging

07.01.2023, 17:00
Vzťahy

Bezhlavo sa zamilujete do zvodného tmavovlasého muža, predstavujete si s ním budúcnosť a on vás napokon zraní. Keďže sa už nechcete znovu popáliť, nájdete si sympatického blondiak, ktorý však urobí to isté, pretože mal rovnaké gestá, reč a zvyky ako ten predchádzajúci partner. Vyberáte si aj vy podvedome rovnakých mužov? Takto môžete bojovať so syndrómom fleabagging.

Fleabagging je syndróm, pri ktorom neustále priťahuje rovnakých partnerov. Mali by ste vedieť, že na tom nie je nič zvláštne. Majú to tak ženy aj muži. Problém však nastáva vtedy, ak sa zvyknete zamilovať do takzvaných „bad boys“ alebo zlých chlapcov s negatívnymi vlastnosťami. Dostali ste sa do tohto začarovaného kruhu aj vy? Síce sa po sklamaní snažíte nájsť fyzicky odlišného partnera, mali by ste si uvedomiť, že vizuálna stránka nie je zárukou toho, že vás ďalší muž už nesklame. Totiž, to čo sa vám páčilo na tom predchádzajúcom partnerovi, to sa vám vkradne do priazne aj pri ďalšom zoznámení.

image

Podvedome si vyberáte zlých chlapcov.

dreamstime

Bohužiaľ, je ťažké poučiť sa z minulých chýb. Ak ste randili s neverníkom, ktorý sa neustále vyhováral na zahraničné cesty, malo by byť pre vás výstrahou, keď má aj ten nový partner veľa pracovných výjazdov. Keďže ste omámené kokteilom lásky, tolerantnejšie k chybám toho druhého a túžite dať novej známosti šancu, často nechcete vidieť to, čo vás predtým zranilo. Posťažovať sa môžete najmä na vašu genetickú výbavu. Totiž, aj keď viete, že sused od vedľa či sympatický muž s posilňovne by bol pre vás lepším partnerom, aj tak podľahnete tomu druhému. Máte toho už dosť? Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, ako môžete zistiť, že sa opäť vrháte do vzťahovej katastrofy.  

Všetko začína rovnako

Je váš nový objav rád obletovaný ženami ako ten predchádzajúci, ktorý vám bol neverný? Má niekoľko rokov nesplatené dlhy ako váš bývalý, ktorý mal v peňaženke peniaze len málokedy? Ak už na začiatku pocítite déjà vu, okamžite cúvnite. Veď predsa, nechcete znovu zažiť bolesť roztriešteného srdca.

Dajte na rady druhých

Radí vám kamarátka, aby ste novému vzťahu dali červenú, pretože sa podobá na ten predchádzajúci? Keďže nemá oči zaslepené láskou ako vy a má nadhľad, rozhodne by ste ju mali počúvnuť. Niečo na tom totiž v konečnom dôsledku bude.

image

Ak nechcete byť znovu sklamané, držte sa týchto tipov.

dreamstime

Vyskúšajte terapiu

Áno, je zvláštne ísť k odborníkovi ešte pred tým, než sa váš nový vzťah zrodí, no mohlo by vám to pomôcť zistiť, prečo priťahujete rovnakých mužov. Môže sa za tým skrývať napríklad trauma z detstva alebo máte pri každom mužovi pocit, že musíte dokončiť vzťah, ktorý sa v dvadsiatich rokoch nestihol rozvinúť. Verte, že keď prídete na kameň úrazu, na potenciálnych partnerov sa budete pozerať inak.

Počúvajte svoj inštinkt

Je normálne, ak na začiatku vzťahu zatvárate oči pred tým, čo sa vám nezdá. Mali by set si však uvedomiť, že ak sa vám niečo nepáči, ďalej sa to bude len zhoršovať a napokon to na danej veci aj tak stroskotá. Nestrácajte čas s niekým nepravým namiesto toho, aby ste konečne našli pána božského.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. máj 2024 13:33