Čas venovaný samej sebe je rovnako dôležitý ako ten, ktorý máme vyhradený pre iných.Pexels/Elina Sazonova
StoryEditor

Objavte kúzlo solo datingu: Venovať sa samy sebe môžete, aj keď ste zadané

21.03.2022, 08:00
Vzťahy
Naučte sa plnohodnotne si užiť čas aj bez prítomnosti iných ľudí. Budete prekvapená, koľko sa toho o sebe dozviete, keď sa na vás nik nepozerá. Solo dating nie je len pre single dámy. Rovnako by ho mali začať praktizovať aj tie z vás, ktoré sú zadané.

Samota a osamelosť sú dve rozdielne veci. Máte rady svojich blízkych, kamarátov, kolegov, no niekedy sa cítite lepšie bez nich. To automaticky neznamená, že ste sebecký človek, jednoducho je pre vás takzvaný „me time“ formou relaxu. Ak ste tento pojem doteraz nepoznali, predstavte si ideálne rande, ale sama so sebou. S našimi tipmi si môžete vytvoriť nezabudnuteľné spomienky, ktoré budú špeciálne iba pre vás.

Uprednostnite svoje „ja“

Pokiaľ je vaša práca zameraná prevažne na kontakt s ľuďmi, je úplne prirodzené, že bývate občas otrávená. Napriek tomu sa venujete iným tak často, až dokážete zabudnúť na to, čo potrebujete vy. Preto je sólo randenie možno práve pre vás. Na schôdzke s partnerom alebo pri babskej jazde sa správate najlepšie ako viete a snažíte sa užívať si spoločne strávený čas. Myslite na to aj vtedy, keď sa rozhodnete vstať s myšlienkou „dnes poteším samu seba“.

Láska ide cez žalúdok

Táto známa fráza neplatí iba pre vzťahy. Dobré jedlo je slabosťou mnohých ľudí, a ak k nim patríte, možno sa už vo vašej hlave črtá zopár nápadov. Nie všetky sme natoľko odvážne, aby sme si v reštaurácii objednali viacchodové menu pre jedného človeka. Guráž vám ale môžu dodať rôzne kuchárske knihy či foodblogy – pripravte si napríklad menu, o ktorom ste už dlhší čas snívali. Spíšte si zoznam potravín a urobte si príjemný večer s vaším obľúbeným jedlom. Pokojne aj doma, ale sama. 

Pestujte svoje záujmy

Koníčky, hobby, záľuby – nazvite si to ako chcete, tieto drobné radosti má takmer každý. Nemyslíme obľúbený seriál, ale aktivitu, v ktorej sa môžete neustále zlepšovať. Ak vás baví origami, vyzdobte si svoj príbytok papierovými postavičkami. Buďte kreatívna. Vyrábanie prírodných mydiel alebo sviečok možno znie komplikovane, no dnes už máte dostupné všetky potrebné suroviny. Potešíte tak nielen seba, ale získate aj dobrý nápad na darček.

Šport je takisto vyhľadávaným odreagovaním, preto sa poobzerajte napríklad po kvalitných kolieskových korčuliach, čo je šport, ktorý bez probémov zvládnete aj sama. Doma si tiež viete vytvoriť priestor na cvičenie, populárna je napríklad roller joga. Nakúpte si trendy fitness súpravy, investujte do seba a uvidíte ako pozitívne sa to odrazí na vašej psychike. 

Obujte si túlavé topánky

Nie vždy ostanete bývať v meste, v ktorom ste sa narodili. No máte zmapované viac než len uličky vedúce z práce domov? Vyhliadnite si kaviarničku, múzeum či park, kde vás ešte nohy nezaviedli. Poprípade si naplánujte predĺžený víkend na miesto, kam ste sa vždy chceli vydať. Prehliadať neznáme námestie a kochať sa pamiatkami obohatí vašu myseľ aj srdce. Zamilujte sa do cestovania a užite si poznávanie stopercentne vo svojej réžii.

Rozmaznajte sa wellnessom

Čo by to bolo za oddych, ak by si okrem mysle neužilo aj telo. Doprajte si masáž, saunu alebo očistnú kúru od skutočných profesionálov. Samozrejme aj doma si dokážete napustiť vaňu, no keď sa tak rozhodnete, ozvláštnite si celý proces. Zaobstarajte si vonné oleje, soľ či bombu do kúpeľa a premeňte svoju kúpeľňu na mini spa centrum. Relax vám pomôže prísť na iné myšlienky alebo naopak, utriedite si odpovede na otázky, ktoré vám v hlave vírili nekonečne dlho.

Ako vidíte, solo dating má veľa podôb, ešte viac výhod a každá z nich sa týka vás. Nie je hriechom cítiť potrebu vypnúť, bez toho, aby vám niekto robil spoločnosť. Neváhajte vymedziť si priestor na rande, ktoré bude len a len o vašej spokojnosti. Verte, že si to zaslúžite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 06:14