Z dcéry si manžel urobil Popolušku.pexels
StoryEditor

Skutočný príbeh Ivice: Manžel si z mojej dcéry urobil Popolušku

23.08.2023, 08:00
Príbehy

Rozprávku o Popoluške pozná snáď každý. Nevlastná matka si z dcéry svojho nového druha urobí slúžku, ponižuje ju, nemá pre ňu milé slovo a jej správanie voči nej je plné nenávisti. Má však aj svoju vlastnú dcéru. Na tú má ale úplne iný meter. A niekoľko paralel, ktoré v mnohom pripomínajú príbeh Popolušky, vidí vo svojom živote aj Ivica (40). Akurát chýba macocha. Jej rolu však v plnom rozsahu prebral jej nový manžel. S tým má jednu dcéru a druhú do vzťahu priniesla z prvého manželstva.

Tu sa to začalo

Po desiatich rokoch manželstva sme sa s partnerom rozhodli pre rozvod. Nič už nebolo ako pred tým a náš vzťah sa uberal smerom, ktorý už nebolo možné zvrátiť. Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí a období v mojom živote. Mali sme totiž spoločnú dcéru Lenku, ktorá mala v čase nášho rozchodu len päť rokov. Bolo náročné držať pod kontrolou svoje emócie a pritom citlivo vysvetľovať veci, ktoré sa práve dejú malej bytosti, ktorá zrazu mala prijať zmeny, na ktoré nebola pripravená. No robila som to pre nás. Áno, aj pre ňu. Posledné, čo som chcela bolo, aby Lenka vyrastala v rodine, kde sú hádky na dennom program. Chcela som jej dať viac...

Krásne začiatky

Ani som nehľadala ani som v to už nedúfala, no po roku od rozchodu som stretla skvelého muža. Juraj bol stelesnením všetkého, čo som si kedy predstavovala. Bol milý, aj milujúci, láskavý, starostlivý, tolerantný. A chcel ma ako balíček spolu s Lenkou. Stala sa z nich skvelá dvojka a ja som začala veriť v zázrak. Po niekoľko mesačnej známosti ma požiadal o ruku a do roka sme sa zobrali. Žili sme si svoju vlastnú rozprávku. Úplne inú, o ktorej som hovorila na začiatku. Stala sa z nás skutočná rodina a po čase sme zatúžili po spoločnom potomkovi. A čoskoro sa aj táto túžba stala realitou. Očakávanie malého bábätka do rodiny bolo čarovné. Tešil sa Juraj aj Lenka. Spoločne vymýšľali mená, chystali izbičku, spriadali plány. Moje srdce bolo naplnené takou láskou. Neviem pochopiť, prečo sa to zrazu pokazilo. Prečo zrazu Juraj zmenil postoj k Lenke. Prečo sa stala ona témou našich sporov a hádok. Stalo sa to tesne po narodení malého Jurka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pribehy, menuAlias = pribehy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:03