McDonald‘s
StoryEditor

Aj vďaka vašej pomoci môžu detské nemocnice dopriať deťom pocit domova

30.01.2024, 00:00
PR Články

Prítomnosť rodiča počas hospitalizácie v nemocnici znižuje stres a úzkosť chorého dieťaťa.

Čas, ktorý strávia rodičia s hospitalizovaný deťmi, je pre malých pacientov nesmierne dôležitý a môže pozitívne vplývať na rýchlejšiu a efektívnejšiu rekonvalescenciu. Blízkosť pre rodiny a zlepšovanie podmienok na detských oddeleniach slovenských nemocníc je preto pre organizáciu Ronald McDonald House Charities (RMHC) hlavným poslaním a víziou, ktorej sa venuje už od roku 2003. 

Hravé prostredie a kvalitné vybavenie

Vďaka svojim charitatívnym aktivitám môže organizácia založená spoločnosťou McDonald‘s zabezpečovať systematickú modernizáciu nemocničných izieb. Prioritou je tiež vytváranie hravého a príjemného prostredia, ktoré malým pacientom čo najviac pripomína domov a detské izby. Nezisková organizácia RMHC aktívne investuje do nového nábytku, vybavenia či prístrojov, a vytvára aj oddychové zázemie pre rodičov. Pri obnove nemocničných priestorov sa kladie dôraz na zaistenie maximálneho pohodlia s vysokým štandardom kvality a hygieny.

 „Nemocnice na Slovensku neboli veľakrát na pobyt rodiča pripravené, preto sme pred 20 rokmi začali postupne s rekonštrukciami a vybavovaním jednotlivých detských oddelení. Je nesporné, a dokazujú to aj mnohé vedecké štúdie, že hospitalizované deti, ktoré majú pri sebe počas hospitalizácie blízku osobu, sa zotavujú rýchlejšie,hovorí Lucia Takáčová, zástupujúca riaditeľka n. o. Ronald McDonald House Charities na Slovensku.   

image
McDonald‘s

Od začiatku svojho pôsobenia pomohla organizácia RMHC už 11 nemocniciam na Slovensku, ktorým venovala 1 054 556 eur. Minulý rok pomohla Klinike detskej chirurgie v nemocnici v Banskej Bystrici zakúpením vysokokvalitného vybavenia a veselého nábytku. V roku 2022 prebehla čiastočná rekonštrukcia šiestich izieb na oddelení ORL v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach a priestorov na oddelení dojčiat na Klinike detí a dorastu UN Martin. V blízkej budúcnosti je naplánovaná aj modernizácia čakární na Klinike pediatrie v Trenčíne. 

Pomôcť môžete aj vy

Už tradičnou obľúbenou aktivitou organizácie je aj októbrová hranolčeková výzva počas McHappy Day či charitatívna aktivita Ručičky, ktorá sa koná každoročne vo všetkých prevádzkach McDonald’s na Slovensku už od roku 2004, a to počas celého júna.

Okrem týchto projektov môžete aktivity RMHC podporiť aj zaokrúhlením ceny pri objednávke cez kiosk, prostredníctvom 2 % kampane či vhodením drobných mincí do kasičky pri pokladni.

Viac informácií sa dočítate na stránke www.RMHC.sk.

image
McDonald‘s
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 16:44