Toto všetko dokáže med s vašou pleťou.dreamstime
StoryEditor

Med na vrásky či akné? Táto sladká pochúťka dokáže s vašou pleťou naozajstné divy

13.02.2024, 09:00
Krása a móda

Med nie je dobrý len do čaju, perníkov či iných chutných dezertov. Jeho využitie totiž nájdete aj pri starostlivosti o pleť. Vďaka svojmu obsahu vám môže pomôcť napríklad s akné či vráskami. Ak by ste chceli do svojej rutiny zaradiť prírodný produkt, rozhodne siahnite po mede. Pozrite sa, na čo všetko je dobrý.

Túžite po hebkej, žiarivej a mladistvej pleti? Zaraďte do svojej skincare rutiny obyčajný med. Ten v sebe ukrýva telu prospešné antioxidanty, enzýmy, vitamíny či minerály, ako je napríklad železo, vápnik a zinok. Vďaka svojmu obsahu je tak skvelý na veľké množstvo problémov. Okrem akné či vrások vám môže pomôcť aj pri ďalších ťažkostiach. Pozrite sa, čo všetko dokáže s vašou pleťou. 

Na akné aj vrásky

Med je skvelým pomocníkom pri rôznych problémoch s pleťou. V prvom rade vytvára na pokožke bariéru, vďaka ktorej sa na ňu nedostanú žiadne baktérie a infekcia. Okrem toho dokáže med udržať pleť hydratovanú  a dodá jej potrebný kyslík či živiny. Ak vás zvykne trápiť akné alebo jazvy po ňom, pravidelne si postihnuté miesta potierajte medom, ktorý zabraňuje vzniku akné, zápalu a urýchľuje jeho liečbu. takisto vám vďaka svojmu obsahu pomôže s opuchnutými očami a zvyšuje produkciu kolagénu, takže sa nemusíte báť ani nepekných vrások. Ak vás účinky medu zaujali, môžete si z neho raz za týždeň vyrobiť masku podľa toho, aký problém vás trápi. 

Pleťová maska na akné

Zmiešajte lyžicu medu s lyžičkou šťavy z citróna a jedlej sódy. Túto zmes si rovnomerne rozotrite na tvár, nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite vlažnou vodou. Takýmto spôsobom zbavíte pleť nahromadeného mazu či baktérii a zabránite vzniku akné. 

Pleťová maska na jazvičky

V miske zmiešajte lyžicu medu a lyžicu kvalitného kokosového oleja. Vzniknutú hmotu rozotrite na pleť, nechajte pôsobiť 20 minút a opláchnite. Aby ste sa jaziev nadobro zbavili, kúru opakujte približne každé dva až tri dni. 

Pleťová maska na vrásky

Ak chcete vyhladiť vrásky a upokojiť pokožku, zmiešajte lyžicu medu s lyžicou ovsených vločiek a malou lyžičkou gélu z aloe vera. Zmes napokon rozotrite na tvár, nechajte pôsobiť 15 - 20 minút a opláchnite. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 01:58