Hrozno konzumujte pokojne aj denne.pexels
StoryEditor

Hrozno: Získajte vďaka nemu krásne krivky a aj žiarivú pleť

28.05.2023, 10:00
Krása a móda

Hoci ešte hroznová sezóna nie je ani zďaleka zahájená, vy by ste si toto chutné ovocie mali dopriať aj mimo nej. V obchodoch je hrozno dostupné pravidelne a za relatívne priaznivé ceny, preto by vo vašom jedálničku nemalo chýbať. Pomôže vám pri chudnutí, doplní energiu a priaznivo pôsobí aj na vaše vlasy a pleť.

Už pár bobúľ tohto ovocia denne prispeje k vašej celkovej vitalite. Je pritom úplne jedno či zvolíte biele, alebo tmavé odrody hrozna.

Energia

Hoci má hrozno pomerne dosť kalórií, v rámci ich denného príjmu by ste  sa im nemali vyhýbať. Energia z hrozna sa uvoľňuje postupne, čiže sa vďaka nemu nebudete cítiť unavená. To pozitívne vplýva na celkový psychický stav a pohodu.

Chudnutie

Hoci sa počas diét snažíte ovociu čo najviac vyhýbať, v primeranom množstve vám neublíži ani sladké hrozno. Práve naopak. Obsahuje množstvo vody a prospešnej vlákniny vďaka ktorej sa budete cítiť dlhšie sýte, no kombinujte ho aj s niekoľkými kúskami mandlí či iných orieškov. Navyše je v ňom prítomný draslík, ktorý okrem toho, že vám uľahčí chudnutie, pomôže tiež s odplavovaním škodlivých látok z tela. Okrem toho hrozno neobsahuje žiaden tuk. Ideálne ovocie ako zahnať hlad a prípadnú chuť na sladké.

image

V každom druhu sa ukrývajú iné cenné látky.

pexels

Krásna pleť aj vlasy

Biele hrozno obsahuje látky ktoré priaznivo pôsobia na pokožku ktorú trápi akné. Účinky červeného hrozna zase ocení váš krvný obeh. Cielene si v obchode kupujte radšej hrozno s jadierkami. Práve v nich sa ukrýva množstvo cenných látok a antioxidantov. Mimochodom ak si niekoľko bobuliek hrozno zmixujete na kašu a nanesiete na pleť, už o 15 minút bude žiarivá a perfektne hydratovaná. Ako benefit navyše jeho pravidelným jedením zmiernite prejavy starnutia. Hrozno sa môže pochváliť tiež vysokým obsahom kremíka a železa. Tieto látky zase ocenia vaše vlasy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 09:15