Vyrážky sa môžete zbaviť už za jednu noc, a to vďaka týmto domácim trikom.dreamstime
StoryEditor

Vyrážok sa môžete zbaviť aj za jednu noc: Stačia vám k tomu jednoduché domáce triky

21.10.2022, 15:00
Krása a móda

Poznáte to, chystáte sa na rande, večierok alebo pracovný pohovor, no ako naschvál sa vám deň predtým spraví na tvári nepekná vyrážka. Keďže sa objavila vo chvíli, keď ste to najmenej potrebovali, musíte sa jej čo najrýchlejšie zbaviť. Prezradíme vám, ako to môžete dokázať už za jednu noc.

Mazové žľazy, ktoré sa nachádzajú pod povrchom pokožky, produkujú maz. Ten má na starosti udržiavať pleť vlhkú, no môže sa stať, že začne pracovať až príliš, čím zablokuje póry a na tvári tak vzniknú nepekné vyrážky. Za ich vznik však môže aj mejkap, pot, slzy, peľ, prach, zapchatie pokožky olejom alebo zápal. Všetko by bolo v poriadku, veď predsa jedna vyrážka ešte nikoho nezabila, no zvykne sa objaviť v tých najnevhodnejších chvíľach, kedy je potrebné sa jej čo najrýchlejšie zbaviť. Je vôbec možné to dosiahnuť za jednu noc? Áno, pomôcť vám s ňou môžu tieto domáce triky.

Čajovníkový olej

Prvou pomocou, ako sa čo najrýchlejšie zbaviť vyrážky, je vysušiť ju. Vynikajúcim môže byť najmä čajovníkový olej, ktorý má antibakteriálne účinky. Po vyčistení pleti si pomocou vatovej tyčinky naneste na vyrážku malé množstvo oleja a nechajte vsiaknuť. Výsledkom je, že ráno bude vyrážka bez nahromadeného mazu a oveľa menšia.

Zubná pasta 

Jeden z najznámejších trikov, ktorý na nepekne vyzerajúcu vyrážku naozaj funguje, je zubná pasta. Jednoducho si ju na neste na postihnuté miesto a nechajte pôsobiť dvadsať minút. Vďaka zinku, ktorý pasta obsahuje, vyrážku vysuší.

image

S nepekne vyzerajúcou vyrážkou vám pomôže aj pasta.

dreamstime

Aloe vera

Neexistuje človek, ktorý by nepoznal čarovnú rastlinku aloe vera. Jej liečivé účinky sú jednoducho neuveriteľné. Ak sa túžite čo zbaviť nechcenej vyrážky môžete urýchliť jej liečbu a ošetriť ju pomocou tohto prírodného zázraku. Na postihnuté miesto vytlačte šťavu z listu aloe a niekoľko minút ho potierajte. Opakujte každú pol hodinu trikrát. Uvidíte, že ráno bude vyrážka bledšia a vyhladenejšia.  

Ľad 

Ľad väčšinou požívate do miešaných drinkov alebo vtedy, keď potrebujete nejaké miesto schladiť. Vedeli ste, že ľad je skvelým bojovníkom aj proti akné? Stačí, ak si vezmete kocku ľadu na vyrážku a necháte ju v chlade na pár minút. Ľad mierni vznikajúci zápal a stiahne začervenanie či opuch.

Cesnak

Vyrážky vás môže veľmi rýchlo zbaviť aj cesnak, ktorý v sebe ukrýva antibiotické látky. Jednoducho ním potrite postihnuté miesto, nechajte pôsobiť 20 minút a opláchnite. Opakujte každú pol hodinu minimálne päťkrát.

image

Cesnak dokáže s vyrážkou aj nemožné.

dreamstime

Slaná voda

Slaná voda je vynikajúce na vyrovnanie vyrážky a jej vysušenie. Vezmite si misku, naplňte ju teplou vodou a pridajte dve lyžice soli. V tomto roztoku namočte vatový tampón a nechajte ho tam približne minútu. Následne ho priložte na vyrážku a držte niekoľko minút, aby bola svetlejšia. Následne namočte vo vode dva tampóny a vyrážku nimi stlačte z oboch strán.

Citrusová kôra

So začervenanou vyrážkou vám pomôže aj citrónová šťava, ktorá čistí póry, urýchľuje hojenie, vysušuje akné a zosvetľuje pokožku. Na postihnuté miesto priložte vatový tampón namočený v citrónovej šťave a nechajte pôsobiť 15 minút.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. apríl 2024 04:31