Máte chuť na niečo sladké a rýchle? Inšpirujte sa zákuskami od Kvety Horváthovej.instagram/kvetah
StoryEditor

Budete sa zalizovať: Pripravte si chutné a rýchle zákusky s moderátorkou Kvetou Horváthovou

25.01.2023, 13:30
Celebrity

Moderátorka Kveta Horváthová to v kuchyni naozaj vie. Svedčí o tom aj jej profil na sociálnych sieťach, kde pre svojich fanúšikov často zdieľa videá na rýchle a chutné recepty. Okrem zdravých zeleninových pokrmov u nej nájdete aj sladké maškrty. Ktorý Kvetkin zákusok si pripravíte ku kávičke vy?

Aj keď je moderátorka Kveta Horváthová štíhla, aj ona si občas dopraje nejakú sladkú maškrtu. Keďže rada pečie, najideálnejšie je, ak si ju pripraví sama doma. Ak patríte k ženám, ktoré neznášajú dlhé a komplikované recepty, mali by ste sa pozrieť na sociálnu sieť obľúbenej moderátorky, kde o chutné a rýchle recepty rozhodne nie je núdza. My sme pre vás vybrali štyri najzaujímavejšie. Ktorý z nich vyskúšate ako prvý?

 

Nedeľný koláčik ku kávičke

Budete potrebovať:

275g lístkového cesta

1 jablko

marhuľový džem

mletú škoricu alebo škoricový cukor

maliny

práškový cukor

 

Postup: Lístkové cesto rozvaľkajte a rozkrojte ho na približne rovnaké štvorce. Tie narežte ako vo videu, potrite džemom, pridajte štipku škorice a koliesko obieleného jablka s vykrojeným stresom. Narezané cesto preložte na jablko tak, aby vznikla kvetinka a do stredu položte malinu. Pečte pri 200 stupňoch 15 – 20 minút a napokon posypte koláčiky práškovým cukrom.

 

Tvarohové guľky s ovsenými vločkami a jahodami

Budete potrebovať:

120 g nízkotučného tvarohu

1 ČL medu

50 g pomletých ovsených vločiek

3 jahody

Postup: Všetky suroviny spolu zmiešajte. Z cesta vytvorte tri placky, do ktorých vložte jahodu. Tú obaľte cestom tak, aby vznikla guľka. Vložte ich do hrnca s vriacou vodou a varte približne 5 minút. Podávajte s jahodami, čučoriedkami a rozpusteným maslom.

 

Škoricové trojuholníčky

Budete potrebovať:

480 g polohrubej múky

400 g jemného nízkotučného tvarohu

250 g masla

1 balenie kypriaceho prášku

Vanilkový cukor

Škoricu

Postup: Vypracujte cesto z múky, tvarohu, masla a kypriaceho práčku. Následne ho vyvaľkajte na hrúbku 0,5 cm a povykrajujte z neho krúžky. Tie obaľte z každej strany vo vanilkovom cukre a škorici. Preložte ich do tvaru trojuholníkov, jemne povaľkajte valčekom a pečte pri 180 stupňoch 25 minút.

 

Piškótové košíčky s pudingom

Budete potrebovať:

1 balík podlhovastých piškót

Mlieko

Vanilkový puding

Banán

mandle

Postup: Piškóty rozlámte, ponamáčajte ich v mlieku a poukladajte do formy na muffiny ako vo videu, teda na spodok aj po okrajoch. Na piškóty poukladajte banán a  v hrnci uvarte puding podľa návodu. Ten pomocou lyžice naplňte do košíčkov a ozdobte mandľami. Nechajte vychladnúť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 04:02