Zuzana Mauréry sa kvôli postavám musela popasovať s nemčinou aj východniarčinou.instagram/zuzanamaurery
StoryEditor

Po nemecky aj po východniarsky: Zuzana Mauréry sa kvôli práci musela naučiť dva jazyky

23.01.2023, 11:30
Celebrity

Herečka Zuzana Mauréry má za sebou úspešný pracovný rok. Okrem toho, že stíha hviezdiť na divadelných doskách, vidieť ju môžete aj na televíznych obrazovkách. Nedávno sa stala jednou z hlavných postáv úspešného seriálu Iveta a čo chvíľa sa do kín dostane aj očakávaný film Slúžka. Kvôli obom sa však musela popasovať s novými jazykmi, východniarčinou a nemčinou.

Zuzana Mauréry je neustále v jednom kole. Za sebou má už množstvo úspešných účinkovanú v rôznych seriáloch aj vo filmoch. Najnovšie dostala možnosť zahrať si jednu z hlavných postáv v seriály Iveta, ktorý u divákov vyvolal obrovské nadšenie už po odvysielaní prvého dielu. Zuzana v ňom stvárnila matku Dianu, svojráznu východniarku, vdovu a hlboko veriacu kresťanku, ktorá sa k viere sa snaží priviesť aj svoju dcéru. Na jednej strane Ivete neustále vyčíta, že je neženská, nezodpovedná a lenivá, no na druhej v sebe ukrýva veľké tajomstvo, kvôli ktorému sa trápi. Okrem samotnej postavy si však Zuzana prešla pri nakrúcaní aj ťažkou skúškou. Musela sa naučiť nový jazyk, východniarčinu.

Všetkým vytrela zrak

Známa herečka priznáva, že nárečie z druhého konca Slovenska ju poriadne potrápilo a mala čo robiť, aby sa doň vžila. „Musím priznať, že východniarčina bola pre mňa veľmi náročná. Ona nemá pravidlá, je to skôr o nálade. Od televízie som si vyžiadala koučku, ktorá ma sledovala počas hrania a pomáhala mi,“ povedala Zuzana, ktorej napokon stačil krátky rozbeh a všetkým vytrela zrak. Veď predsa, východniarčina je nárečie, ktoré nezvládne len tak hocikto. Tak či onak, vďaka tvrdej práci dokázala tromfnúť aj rodených východniarov, ktorí v seriáli hrajú. Seriál Iveta však nebol pre Zuzanu jedinou jazykovou výzvou. S ďalším novým jazykom sa musela popasovať aj v očakávanom filme Slúžka.

Popasovať sa musela aj s nemčinou

Do kín sa čoskoro dostane dlho očakávaný film Slúžka, v ktorom si Zuzana Mauréry zahrá postavu matky, pani domu, ktorá mala v tej dobe určitú rolu v rodine a to umiestniť svoje deti niekam, kde budú v poriadku. V tejto historickej dráme sa známa herečka musela popasovať s nemčinou. Dôvodom je aj fakt, že sa dej filmu filmu odohráva v období prvej svetovej vojny a Zuzana stvárňuje manželku vysokopostaveného rakúsko-uhorského úradníka. To, či jej nemčina pôjde od ruky tak ako východniarčina, sa môžete dozvedieť už začiatkom februára.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 04:45