Toto kráľovná Alžbeta II. milovala.dreamstime
StoryEditor

Toto kráľovná Alžbeta II. milovala: Nedala dopustiť na svojich psov, poľovačku a v obľube mala aj klobúky

10.09.2022, 18:30
Celebrity

Kráľovná Alžbeta bola vždy optimistická, plná energie a sily. Vždy vedela zachovať pokoj aj v ťažších situáciách, nikdy nezabúdala na svoj zmysel pre humor a neochvejnú oddanosť povinnostiam či vlasti. Či už si v živote prežila zlé alebo dobré, existujú veci, ktoré milovala. Pozrite sa, na čo kráľovná nedala dopustiť.

Každý z nás niečo miluje. Či už sú to zvieratká, partner, koníčky alebo oblečenie. Výnimkou nebola ani kráľovná Alžbeta II., ktorá mala v živote niekoľko takýchto lások. Tie jej robili radosť a vyčarovávali úsmev na tvári aj vo vojnách, škandáloch, bolestiach či vzťahoch. Toto kráľovná milovala.

Milovala psov

Kráľovná milovala psov, a to najmä pastierske plemená. Otec ju ako malú obdaroval psom a odvtedy ju táto láska sprevádzala celým životom. Odkedy sa stala britskou panovníčkou, mala viac ako 30 domácich miláčikov. Niektoré z nich dokonca zúčastnili na otvorení olympijských hier v roku 2012, a to aj v prítomnosti herca Daniela Craiga. O Alžbetine psy bolo naozaj dobre postarané. Nielenže mali vyvýšené postele, aby nedostali prievan, ale každý deń dostávali čisté obliečky. Jednoducho, kráľovná si bez nich nevedela predstaviť život.

Milovala klobúky

Vždy, keď ste uvideli kráľovnú, prvá vec, ktorí ste si mohli všimnúť, bol jej klobúk. Alžbeta milovala veľké klobúky vo všemožných odtieňoch, vzoroch a tvaroch. Počas svojej vlády mala na sebe viac ako 5000 klobúkov, pričom jej obľúbené dokázala nosiť aj 30-krát. Keďže nie je vysoká, kompenzovala si to práve týmto doplnkom.

Milovala svoje pravnúčatá

Kráľovej robili posledné roky veľkú radosť najmä pravnúčatá. Napriek tomu, že ju verejnosť v ich spoločnosti často nevidela, neraz ich spomínala vo svojich príhovoroch, listoch či rozhovoroch. Optimizmus jej aj v ťažších časoch dodávala predovšetkým Sienna princeznej Beatrice, dcéra princa Harryho a Meghan Markle Lilibet a chlapček Zary Tindall Lucas, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, syn George, Louis a dcéra Chralotte princa Williama a Kate middleton a niekoľko ďalších.

 

Milovala poľovačky

Okrem jazdy na koni Alžbeta milovala poľovačky, ktoré sa každoročne konali na zámku Balmoral. Jelene lovila už od 19 rokov a bola to jedna z jej najobľúbenejších aktivít, o čom svedčili aj jej vynikajúce lovecké schopnosti.

Milovala fotografie

Alžbeta dostala svoj prvý fotoaparát ešte ako malá. Keďže celý svoj život milovala fotografovanie, film či video, možno aj preto bola jej korunovácia prvou ceremóniou vysielanou v televízii vôbec. Okrem takejto modernizácia sa snažila vžiť aj do sveta mladých, a preto sa nebála zverejňovať ani fotografie na Instagrame. Bola nadšená z každej rodinnej fotografie, ktorú urobila a aj keď mala nabitý cestovný poriadok, vždy si z každej cesty robila fotoalbum. Ten nosila neustále so sebou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:04