Herečka Amber Heard má najkrajšiu tvár na svete.dreamstime
StoryEditor

Síce je Amber Heard pre mnohých nesympatická, podľa vedy má jednu z najkrajších tvárí na svete

28.06.2022, 12:00
Celebrity

Keď sa povie meno Amber Heard, niektorí si predstavia talentovanú a sebavedomú ženu, iní naopak nesympatickú falošnú herečku, ktorá prehrala súd s bývalým manželom Johnnym Deppom. Povedali by ste však, že aj napriek toľkej nesympatii bude mať podľa vedy jednu z najkrajších tvárí na svete?

Síce sa prípad Johnnyho Deppa a Amber Heard už skončil, mnohí nevedia do dnešného dňa zabudnúť na súdny proces, ktorý zabavil a uchvátil celý svet. Za herečkou stálo počas kauzy veľké množstvo fanúšikov, pre ktorých zostala stále sebavedomou a talentovanou ženou, no boli aj takí, ktorí za jej slzami videli faloš a klamstvá. Našťastie prišli vedci s niečím, čo môže jej kariéru a reputáciu zmeniť. Podľa špeciálnej vedeckej metódy totiž patrí k jedným z najkrajších žien sveta.

Rebríček podľa matematického vzorca

Londýnsky plastický chirurg Julian De Silva vyvinul metódu mapovania tváre, podľa ktorej dokáže vyberať a zostavovať rebríček najkrajších ľudí planéty. „Gréci objavili, že zlatý rez, teda číslo fi s hodnotou 1,618 sa objavuje všade v prírode. Celé tisícky rokov sa považuje za tajomstvo najkrajších tvárí na svete. Teraz môžeme pomocou počítača vypočítať, ako to platí v prípade skutočných žien,“ hovorí Julian. Táto technika vidí rôzne črty a vzdialenosti medzi nimi, vrátane očí, nosa, brady, čela, pier a tvaru tváre. Výpočet potom odhalí, ako blízko je tvár ku gréckemu pomeru krásy.V roku 2016 sa preto Julian rozhodol zostaviť rebríček desiatich najkrajších žien sveta na základe fotografii celebrít z červeného koberca. Keďže každý vie, ako to v hollywoodskej smotánke chodí, množstvu z umiestnených žien pomohli ku kráse aj kozmetické zákroky a plastické operácie. Neuveríte, no v rebríčku sa nachádza aj Amber Heard. Hádajte, ktoré miesto získala.

Neskončila prvá, ale ani posledná

Herečka sa v rebríčku síce nachádza, no prvé miesto jej vzal niekto iný. Najkrajšiu tvár na svete má Bella Hadid, ktorá podľa vzorca Juliana De Silvu dosiahla až 94,35 %. Modelka však za toto umiestnenie nemôže vďačiť prirodzenosti, ale procedúram a operáciám, ktoré počas svojej kariéry podstúpila. Druhé miesto patrí Beyoncé, ktorá získala o dve percentá menej a až na tretej priečke sa nachádza Amber Heard s 91,85 %. Herečka takisto podstúpila niekoľko úprav, a to najmä operáciu nosa, výplň pier a hovorí sa, že ani jej brada nie je celkom pravá. V rebríčku sa umiestnili aj ďalšie známe krásky, ako napríklad Kim Kardashian, Kate Moss či Scarlett Johansson.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. máj 2024 00:26