Čas a miesto narodenia ovplyvňuje akí sme.
StoryEditor

Čo sú astrologické pôrodné tabuľky? Kompletné vysvetlenie a kde ju získať

04.01.2023, 10:12
ASTRO

Rozvíjajte hlbšie pochopenie toho, prečo si to tak myslíte a cítite to tak či onak a čo robíte.

Máte pocit, že vaša myseľ je záhadou, ktorú nedokážete rozlúštiť. Prečo sa správam tak, ako sa správam? Prečo nemôžem zmeniť svoje zlé návyky na produktívne? Je to univerzálny aspekt ľudstva. Aj keď môžeme upraviť niektoré naše osobnostné črty, nemôžeme ich vymazať. Ale prečo je to tak? A ako môžeme pochopiť sami seba, aby sme čo najlepšie využili svoju osobnosť, jej pozitívne aj menej pozitívne časti? Ak sa snažíte dostať do kontaktu so svojím podvedomím a rozvíjať hlbšie pochopenie toho, prečo si niečo myslíte a cítite to, čo robíte, neexistuje lepší nástroj ako vaša astrologická pôrodná tabuľka. Mapuje nočnú oblohu v presnom čase vášho narodenia a poskytuje astrologický pohľad, ktorý potrebujete na lepšie pochopenie seba samého. 

Astrologická mapa narodenia nazývaná aj pôrodná tabuľka

Je mapa oblohy v čase vášho narodenia. Zohľadňuje nielen dátum, ale aj presný okamih a presnú geografickú polohu, v ktorej ste sa narodili, aby ste určili presné zarovnanie planét a oblohy. Váš graf narodenia vám ukazuje pozície Jupitera, Saturna, Pluta, Uránu, Neptúna a všetkých ostatných hlavných nebeských telies v čase vášho narodenia.

Je to dôležité, pretože zarovnanie planét môže výrazne ovplyvniť naše nálady a správanie a osudy. Všimnite si napríklad, ako sa cítite počas nasledujúceho retrográdneho Merkúra. Od chvíle, keď ste sa narodili, nebeské a planetárne pozície a znamenie zverokruhu, ktoré zastávali, keď ste prišli na svet, ovplyvňujú vašu osobnosť, vrátane mnohých vlastností, ktoré by ste si možno želali zmeniť. Vaša tabuľka narodenia je teda viac ako mapa nočnej oblohy. Je to sprievodca vašou osobnosťou a vplyvom, ktorý na ňu počas vášho života mali planéty a ich zarovnania.

Kde nájdem tabuľku narodenia?

Nájdenie vašej pôrodníckej mapy bývalo kolosálnym počinom, ktorý si vyžadoval uhlomer a tabuľku polôh všetkých planét a príslušných hviezd. Dnes to už našťastie neplatí. Početné webové stránky a aplikácie môžu po zadaní požadovaných údajov odhaliť vašu rodnú tabuľku v priebehu niekoľkých minút. Ak chcete vytvoriť presnú pôrodnú tabuľku, musíte poznať presný čas, dátum a miesto svojho narodenia.

Nehádajte

Tieto tabuľky sa posúvajú každé štyri minúty, čo znamená, že odhadovaný čas narodenia dramaticky ovplyvní interpretáciu vplyvu nebeských telies na váš život. Aby ste si boli istí, že máte presnú tabuľku, skontrolujte svoj rodný list a potvrďte si čas narodenia.

Ako interpretujem svoju tabuľku narodenia?

Na prvý pohľad bude interpretácia vašej tabuľky narodenia náročná. Astrológia je plná symbolov a fráz, ktoré pre nezasvätených môžu vyzerať ako hieroglyfy. Je to preto, že astrológia je umelecká forma, ktorá existuje po stáročia. Nie je to určené na to, aby ste sa to naučili cez noc a je úplne prirodzené byť na začiatku trochu zmätený. Ale zostaňte v kurze. To, čo odomknete, vám môže povedať o vašej romantickej kompatibilite, vašej ceste k zdraviu a oveľa viac.

Najjednoduchším východiskovým miestom je vaše stúpajúce znamenie alebo znamenie vzostupu. Toto je znamenie zverokruhu, ktoré stúpalo nad horizont v okamihu, keď ste sa narodili. Každá astrologická tabuľka je trochu iná, ale vaše stúpajúce znamenie je zvyčajne označené kruhom s vodorovnou čiarou a často je umiestnené blízko pozície deviatej hodiny na vašej mape.

Vaše stúpajúce znamenie je jednou z najdôležitejších súčastí vašej pôrodníckej tabuľky, pretože ovplyvňuje vašu interpretáciu reality. Vnímate vzorce, svoje podvedomie a znaky z vesmíru? Alebo ste realista – pragmatik? Vaše stúpajúce znamenie formuje vašu životnú cestu a je životne dôležité pre pochopenie vašej tabuľky narodenia. Keď nájdete svoje stúpajúce znamenie, môžete interpretovať zvyšok grafu narodenia tak, že sa okolo neho budete pohybovať proti smeru hodinových ručičiek. Odtiaľ je to trochu zložitejšie na pochopenie, takže sa poďme ponoriť.

Vaša astrologická tabuľka: Systém domu

Podobne ako hodiny je vaša astrologická tabuľka rozdelená do dvanástich častí. Každá sekcia predstavuje „dom“ alebo dvojhodinové obdobie dňa. Každý dom predstavuje jednu oblasť vášho života. Pochopenie planetárneho umiestnenia v každom dome je to, čo vedie pohľady na vašu osobnosť a život.

 

Ak ste zmätení, nebojte sa. Zorientovať sa v astrológii a nuansách, ktoré ju robia tak fascinujúcou, môže trvať roky. Ponorme sa ešte hlbšie do dvanástich domov. Hrajú obrovskú úlohu pri interpretácii vašej pôrodnej tabuľky, a preto sú nevyhnutné pre učenie.

Každý dom predstavuje niečo iné

Prvý dom: Ego, čo znamená váš fyzický vzhľad, ja a identitu 

Druhý dom: Hmotné predmety, majetok a peniaze

Tretí dom: Vyjadrenie a komunikácia, najmä s vašimi súrodencami a spolupracovníkmi

Štvrtý dom: Dom a rodina

Piaty dom: Stvorenie (tvorivosť aj potomstvo)

Šiesty dom: Rutiny

Siedmy dom: Partnerstvo, manželstvo 

Ôsmy dom: Intenzívne prvky života, ako je transformácia, dedičstvo a sex

Deviaty dom: Myšlienka veľkého obrazu, ako filozofia a vyššie vzdelanie

Desiaty dom: Dedičstvo, účel a kariéra

Jedenásty dom: Evolúcia (spoločenská aj osobná)

Dvanásty dom: Duševné zdravie a spiritualita

Výklad znakov v každom dome

Teraz, keď sme definovali dvanásť domov, ktoré tvoria tabuľku narodenia, ďalším krokom k pochopeniu toho vášho je zistiť, kde sú všetky planéty a nebeské telesá. Budete chcieť venovať pozornosť každej z ôsmich planét, plus Slnku a Mesiacu (všetky majú svoj vlastný jedinečný symbol).

Dávať to všetko dokopy

Posledný kúsok v skladačke interpretácie grafu narodenia si vyžaduje spojenie všetkých týchto prvkov. Ak to chcete urobiť, postupujte podľa jednoduchého vzorca: planéta, plus znamenie, plus dom. Povedzme napríklad, že chcete zistiť, čo sa deje s Venušou, planétou zmyselnosti, romantiky a vkusu. Najprv sa pozriete, v akom znamení sa Venuša nachádza – kreatívny Rak, duchovné Ryby alebo uzemnený Býk? Ďalej sa pozriete, v ktorom dome sa nachádza, čo je posledným vodítkom k vplyvu Venuše na vaše narodenie. Chce to cvik, ale akonáhle to pochopíte, tieto tri informácie sa rýchlo spoja (a ľahko zistíte, ako každá planéta ovplyvnila vašu osobnosť a váš život). Napríklad, ak je mesiac v Strelcovi v dvanástom dome vo vašom horoskope narodenia, pravdepodobne spracujete svoje emócie riadené Mesiacom prostredníctvom odhalenia (Strelec, znamenie objavu) svojich duchovných schopností (dvanásty dom).

Nebojte sa, ak to ešte nedáva zmysel. Astrológia si vyžaduje čas, ale pochopenie toho, ako planéty a nebeské telesá ovplyvňujú váš život, stojí za námahu. Sebauvedomenie a pocit naplnenia, ktoré sprevádzajú jeho objavy, sú neuveriteľné.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 12:54