Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Vianočný darček pre ľudí

07.12.2022, 00:00

Hlasovanie o vyslovení nedôvery premiérovi Hegerovi je šancou dať občanom vianočný darček nádeje.

Momentálne stojíme pred dvomi zásadnými hlasovaniami, ktoré pred voličmi odkryjú mocenské pomery v slovenskom parlamente a rozhodnú o osude nekompetentnej a amatérskej vlády.

Poslanci si tak opäť oblečú dresy a ich postoj k Matovičovmu rozpočtu a následne k vysloveniu nedôvery predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi odhalí, či chcú naďalej podporovať politické výčiny ministra financií, ktorý štát uvrhol do totálneho rozvratu, alebo nie.

image

Dozrel čas na zmenu volebného systému

HLAS – sociálna demokracia má v oboch hlasovaniach jasno. Návrh rozpočtu podporíme iba za podmienok, že sa s menšinovou vládou dohodneme na termíne predčasných volieb a pristúpime k zásadnej zmene zákona roku. Treba zdôrazniť, že tento návrh je nepoctivá hra s občanmi. Matovič si ich všetkých vzal za rukojemníkov, len aby politicky prežil, a vydiera opozíciu, aby sme mu ho schválili.

Chcem jasne povedať, že rozpočet je rozpočtom beznádeje. Je predvolebný, populistický, bez budúcnosti, kde navyše 3,4 miliardy eur je priamo v rukách Matoviča, ktorý ich môže používať na svoje doslova „streštené“ nápady.

Videli sme, ako sa správal v čase pandémie – míňal peniaze na plošné testovanie, rôzne lotérie a vyhodil skoro jednu miliardu do vzduchu. HLAS – sociálna demokracia mu tento bianco šek za žiadnu cenu nepodpíše. Nejde z našej strany o politikárčenie, ale práve naopak, o zodpovednosť voči ľuďom, že tento človek nedostane šancu bezhlavo rozhadzovať ich peniaze. Navyše rozpočet neobsahuje výdavkové limity. Tým otvorene klamú Brusel, na základe čoho hrozí, že šesť miliárd eur z plánu obnovy Slovensko nedostane. Sme zodpovedná strana a ctíme si stanovené pravidlá a tento hazard so Slovenskom odmietame!

Hlasovanie o vyslovení nedôvery predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi, ktorý spolu s nami predložila SaS, je zase šancou dať občanom vianočný darček nádeje. Slovensko potrebuje zmenu a zároveň nádej, že existuje východisko z atmosféry strachu a skepsy, ktorú vyvolávajú svojou politikou Heger a Matovič.

Minister financií je zlom slovenskej politiky a ohrozením sociálneho a ekonomického života každého jedného človeka. Heger zase kryje jeho politické výčiny a prikrášľuje ťažkú skutočnosť na základe verejne prezentovaných verejných klamstiev. To všetko sa deje s politickým krytím predsedu parlamentu Borisa Kollára, ktorý si stráži svoj úzky politický záujem. Preto treba tento marazmus ukončiť.

Je na zodpovednosti a svedomí každého poslanca, akú cestu zvolí pre Slovensko. Či cestu nádeje alebo pokračujúceho marazmu. Rozhodnite sa, páni a dámy v parlamente! Je to na vás!

01 - Modified: 2022-12-05 16:31:10 - Feat.: 1 - Title: Nedôveru vláde vyslovia aj tarabovci. Cigániková čaká nechutnú rozpravu, výsledok bude tesný 02 - Modified: 2022-12-04 12:19:31 - Feat.: 1 - Title: Odvolávanie vlády je absurdné. Chcú nastoliť progresívnu vládu tých, ktorí neboli zvolení, vyhlásil Gyimesi 03 - Modified: 2022-12-02 11:41:42 - Feat.: 1 - Title: Mimoriadna schôdza k návrhu na vyslovenie nedôvery Hegerovej vláde bude vo štvrtok
01 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 02 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 03 - Modified: 2024-04-16 12:38:38 - Feat.: - Title: Parlamentný výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka Kuffu nad národným parkom 04 - Modified: 2024-04-16 12:04:40 - Feat.: - Title: V parlamente sa začala aprílová schôdza, na programe majú poslanci vyše sto bodov 05 - Modified: 2024-04-15 11:16:59 - Feat.: - Title: Pellegriniho Hlas sa rozhodol. Za šéfa parlamentu nominuje Rašiho
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 18:37