StoryEditor

Kľúč k zachovaniu línie

15.05.2007, 00:00

Naštartujme metabolizmus!

Úprava hmotnosti s cieľom zhodiť nadbytočné kilogramy patrí medzi naše najčastejšie jarné predsavzatia. Ženie nás predovšetkým túžba po zvýšení telesnej príťažlivosti a fyzickej kondície. Ako dosiahnuť tento cieľ nenásilne a navyše -- upevniť si pri tom zdravie?

Štúdie dokazujú, že po dovŕšení veku 30 rokov sa začína náš metabolizmus spomaľovať, čoho dôsledkom je pri rovnakom príjme potravy priberanie. Našou najbežnejšou reakciou na tento fakt je diéta. Nízkokalorická diéta však náš metabolizmus ďalej spomaľuje a naše telo sa čoraz ťažšie zbavuje kilogramov. Prečo je to tak? Pretože mnohí z nás v snahe kontrolovať svoju hmotnosť máme tendenciu nárazovo, ale pritom neprimerane, obmedziť prívod jedla -- uvedieme tak telo do stavu hladovania. Avšak jeho reakcia nie je v súlade s našimi predstavami. Začne si vytvárať skladové zásoby prijímaných kalórií vo forme tuku a využívať vlastné svaly ako zdroj energie. Začína sa príprava organizmu na obdobie hladu.
Ako udržať zdravý metabolizmus?
Na jednej strane obmedzme príjem kalórií potravy, avšak zabezpečme a dodajme telu kľúčové výživné látky! Zabezpečiť prísun potrebnej dennej dávky základných vitamínov a minerálov pri samotnej diéte môže byť niekedy ťažké, zvlášť ak držíme diétu s obmedzením živočíšnych bielkovín -- vegetariánsku alebo uhľohydrátovú či diétu s nízkym obsahom cukrov. Organizmu ich však môžeme naservírovaťvo forme biovitamínov. Nevyhnutnými zložkami výživy na udržanie zdravého metabolizmu sú:
-- vitamíny B2, B6, kyselina pantoténová a niacínamid -- pomáhajú telu metabolizovať bielkoviny, tuky a cukry
-- vitamín B1 a magnézium (horčík) -- pomáhajú telu metabolizovať uhľohydráty
-- chróm -- je vysoko vstrebateľný minerál, zvyšuje chudú svalovú hmotu, pomáha regulovať hladinu glukózy
-- biotín -- pomáha meniť bielkoviny a tuky na energiu
Pretože obsah diéty zahŕňa obmedzenie kalórií a znížený príjem jedla, pre každého, kto drží akúkoľvek diétu, je dôležité, aby užíval tieto vitamíny a minerály vo väčšom množstve, hoci vo forme kvalitného vyváženého multivitamínu. Takým je napríklad prírodný multivitamín VITA Slim vyvinutý kanadskou firmou Jamieson Laboratories špeciálne na tento účel.
Stimulátor chudnutia -- zelený čaj
VITA Slim
obsahuje všetky esenciálne vitamíny (A, betakarotén, C, D, E, B1, B2, nikotínamid, B6, kyselinu listovú, B12, biotín, kyselinu pantoténovú) a minerály (vápnik, jód, horčík, meď, chróm, draslík) komplexného multivitamínu spolu s extraktom zeleného čaju -- ten pozitívne "naštartuje" chudnutie.
Zelený čaj je súčasťou čínskej diéty viac ako 3 000 rokov. Obsahuje chemické látky známe ako polyfenoly, ktoré majú antioxidačné vlastnosti a zvyšujú látkovú výmenu. Nielenže majú veľmi silnú antioxidačnú aktivitu, ale sú aj prirodzeným účinným urýchľovačom termogenézy -- procesu spaľovania kalórií. Ako biochemické spínače, ktoré "vypnú" chuť na sladké, fungujú v multivitamíne VITA Slim biotín a chróm.
Ak si teda chceme zabezpečiť vitalitu počas redukčnej diéty, siahnime po tomto unikátnom prírodnom prípravku! Zároveň posilní náš imunitný systém, dodá nám energiu a odbúra nervozitu.
Podpora redukcie váhy -- prírodný spaľovač tukov a uhľohydrátov
Ak chceme znížiť svoju nadváhu bez intenzívnej diéty, siahnime po strave bohatej na bielkoviny, so zníženým príjmom uhľohydrátov a doplňme ju prírodným spaľovačom tukov a uhľohydrátov SLIM DOWN CARB & FAT BURNER -- telu ho dodajme pol hodiny pred každým hlavným jedlom. Obsahuje dôležité prírodné látky -- plody garcínie kambodžskej, citrusovníka zlatého a extrakt z orieškov koly, ktoré vo vzájomnej súčinnosti potláčajú chuť do jedla, znižujú príjem stravy, zabraňujú vytváraniu a ukladaniu tuku a pomáhajú pri spaľovaní mastných kyselín. Ako znižovanie hmotnosti s ich aktívnou pomocou funguje?
Plody garcínie kambodžskej -- stromu bežného vo väčšine krajín juhovýchodnej Ázie -- sú zdrojom dôležitej látky -- kyseliny hydroxicitrónovej. Potláča chuť do jedla a zároveň účinne spaľuje mastné kyseliny, ktoré sú stavebnými kameňmi tukov a lipidov.
Výťažok plodov citrusovníka zlatého, známeho tiež ako horké pomaranče, obsahuje jedinečnú kombináciu piatich amínov, dôležitých pri spúšťaní metabolických pochodov riadiacich spaľovanie tukov a alkaloidov, zo skupiny synefrínu -- prírodnej náhrady efedrínu. Pomáhajú organizmu udržiavať si energiu pri hladovaní. Výsledkom ich pôsobenia je zvýšenie metabolických pochodov pri spaľovaní tukov a náhrada "tukových vankúšov" pružnou svalovinou.
Extrakt orieškov koly pôsobí v súčinnosti s alkaloidmi z citrusovníka zlatého pri termoenergetickom využívaní zložiek potravy obdobne ako u nás zakázaný efedrín či pseudoefedrín (obe látky môžu mať totiž výrazné vedľajšie účinky ako podráždenosť, nervozita alebo tachykardia). Klinické testy kombinácie alkaloidov zo skupiny synefrínu a orieškov z koly potvrdili jedinečný vplyv tohto "dua" na termoenergetické procesy (spaľovanie kalórií). Na rozdiel od efedrínu neprechádzajú hematoencefalickou bariérou, ktorá slúži na regulovanie a ochranu mikroprostredia mozgu, a nevyvolávajú teda žiadne negatívne vedľajšie účinky. Prírodné spaľovače tukov a uhľohydrátov sú ideálnym doplnkom zdravej vysokoproteínovej nízkoenergetickej výživy. Podľa odborníkov na zdravú výživu účinne zabezpečujú redukciu nadváhy, udržujú zdravú hladinu cholesterolu a celkovo priaznivo vplývajú na zdravie, vitalitu a sebavedomie ich užívateľov.
Ak však hľadáme zázračnú tabletku, ktorá nám pomôže aj bez zbavenia sa nezdravých stravovacích návykov a primeraného pohybu, teda bez našej aktívnej spolupráce, budeme sklamaní. Žiadna taká neexistuje! Ak však hľadáme kvalitný výživový doplnok pri vhodne zvolenej strave, môže práve prírodný spaľovač tukov a uhľohydrátov predstavovať pomyselnú "skratku".
Základom úspešného chudnutia je vhodná psychologická príprava a hlavne pochopenie filozofie chudnutia -- učme sa teda rozumieť procesom v našom tele a podporme ho v zdravej životospráve. Musíme si uvedomiť, že náš organizmus má záujem žiť zdravo! To len my ho často priam "napchávame" jedmi -- čo je doslova škodlivé nielen čo do kvality, ale aj čo do množstva! Stavme radšej na dokonale prepracovaný systém chudnutia s bioprípravkami Jamieson pre zdravie, vitalitu a výkonnosť, ktorého základom je zabezpečiť vlákninu pre črevo a výživu pre organizmus. Neobsahujú žiadne konzervačné látky, farbivá ani sladidlá. Pre organizmus sú vhodnejšie, prirodzenejšie ako syntetické vitamíny. Len tak si naše telo zachová plnú výkonnosť, vytvorí si zásobu energie a naštartuje sa na plné obrátky!

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/kvalita-zivota, menuAlias = kvalita-zivota, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
02. máj 2024 10:55