StoryEditor

Finančná správa spustila pilotný projekt. Zaplatiť daň z príjmov je možné už aj kartou

08.02.2023, 14:14
Autor:
TASRTASR

V prípade, že chce daňovník platiť pomocou karty, musí najprv kontaktovať call centrum úradu, ktoré mu následne zašle manuál.

Daň z príjmov a spotrebné dane je možné zaplatiť platobnou kartou. Ide o pilotný projekt Finančnej správy. Informovala o tom v stredu Finančná správa.

Ak chce daňovník zaplatiť daň týmto spôsobom, musí najprv kontaktovať call centrum Finančnej správy, ktoré mu následne zašle manuál. Správa tiež priblížila, že úhradu platobnou kartou bude možné uskutočniť s využitím Google Pay alebo Apple Pay, prípadne iným platobným spôsobom (prostredníctvom odkazu na internetbanking bánk), ktorý umožňuje platobná brána Štátnej pokladnice.

Finančná správa upozornila na spôsob vyplnenia online formulára, ktorý daňovník získa po kontaktovaní call centra. V časti téma dopytu treba zadať položku "Iné". Treba vyplniť všetky polia s tým, že DIČ alebo rodné číslo treba uviesť do poľa "Váš dopyt". Následne zriadia daniari klientovi prístup a zašlú mu manuál.

Súčasťou pilotného projektu Finančnej správy je aj možnosť vytvorenia platobného príkazu na účet správcu dane prostredníctvom internetbankingu.

Správa upozornila klientov na termín platby, ktorým je pri dani z príjmov a spotrebnej dani 31. marec s tým, že ak sa rozhodnú zaplatiť daň týmto spôsobom, je vhodné tak spraviť čo najskôr.

Rovnako finančníci privítajú každý podnet, s ktorým sa na Finančnú správu obrátia daňovníci pri úhrade dane platobnou kartou.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
18. apríl 2024 14:32