StoryEditor

SHMÚ varuje pred vetrom na horách či snežením najmä na severe Slovenska

02.02.2023, 18:52
Autor:
TASRTASR

Druhý stupeň výstrahy pred vetrom na horách platí do piatka rána v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín. Vietor môže podľa meteorológov dosiahnuť nárazovo rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu.

Najmä na severe Slovenska meteorológovia varujú pred vetrom na horách i v nižších polohách, upozorňujú aj na sneženie. Slovenský hydrometeorologický ústav SHMÚ preto vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa.

Výstrahu druhého stupňa pred snežením vydali meteorológovia pre okresy Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín a Čadca. Prvostupňová výstraha platí vo zvyšku Žilinského kraja a tiež v okresoch Poprad, Púchov, Prievidza, Považská Bystrica, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Brezno a Banská Bystrica.

Výstrahy platia aj počas celého piatka 3. 2. V Banskobystrickom, Prešovskom, Trenčianskom a Žilinskom kraji SHMÚ varuje aj pred tvorbou snehových závejov.

Druhý stupeň výstrahy pred vetrom na horách platí do piatka rána v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín.

Vietor môže podľa meteorológov dosiahnuť nárazovo rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu. Výstraha prvého stupňa platí v okresoch Dolný Kubín, Martin, Námestovo, Turčianske Teplice a Žilina.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 03:12