Ako tieto situácie rieši biznis? SNÍMKA: Hn KonerencieSNÍMKA: Hn Konerencie
StoryEditor

Ako tieto situácie rieši biznis?, 15. 3.2023, Hotel Devín Bratislava

21.02.2023, 11:53

Doprava & logistika - vplyv vojny na Ukrajine, inflácie, výpadkov v logistických reťazcoch

Prístavy, železnice, terminály, intermodal – poľská ponuka pre slovenských podnikateľov - riešenia pre krátke & dlhé vzdialenosti

Doprava a logistika čelia novým problémom – po pandémii v predchádzajúcich rokoch nastali nové prekážky. Vojna na Ukrajine, rýchly rast inflácie, prudký rast cien energií, nedostatok energetických surovín, prekážky v logistických reťazcoch, to všetko vytvára silný tlak na ekonomiky. Preprava tovarov a logistika neustále hľadajú riešenia.

Diskusia o novinkách v preprave tovaru a logistickom reťazci zo Slovenska na Východ aj Západ je aktuálnejšia ako kedykoľvek predtým. Aká je úloha Poľska a poľských prevádzkovateľov železničnej, cestnej a námornej dopravy v týchto náročných podmienkach? A čo je v tejto oblasti nové?

Veľvyslanectvo Poľskej republiky v Bratislave v spolupráci so Zväzom logistiky a zasielateľstva SR, Združením dopravcov ČESMAD Slovakia a Trnavskou regionálnou komorou Slovenskej priemyselnej a obchodnej komory si Vás dovoľujú pozvať na seminár o riešeniach. Cieľom je priniesť praktické informácie slovenským exportérom a importérom, firmám, pre ktoré je kľúčovou rýchla a spoľahlivá doprava do Veľkej Británie, Škandinávie a/alebo Ďalekého východu, ako aj do iných destinácií.

Seminár sa bude zameriavať na: praktické riešenia prepráv na krátke a dlhé vzdialenosti, vlakové spojenie EU - Čína, vplyv vojny na Ukrajine,  priame námorné prepojenia na Ďaleký východ, nová infraštruktúra a služby, terminály, atď. 

Program:

9:30 otvorenie a úvodné slovo

spíkri:

  • J.E. Krzysztof Strzałka, veľvyslanec Poľskej republiky v Slovenskej republike
  • Jaroslav Kmeť, štátny tajomník, Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky
  • predstaviteľ Ministerstva infraštruktúry Poľskej republiky, tbc.
  • František Komora, prezident Zväzu zasielateľstva a logistiky Slovenskej republiky
  • Peter Varga, generálny sekretár ČESMAD Slovakia (Združenie cestných dopravcov Slovenskej republiky)
  • Ján Gabriel, predseda Trnavskej regionálnej komory Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (Trnavská komora zastrešuje výbor pre dopravu)

13:00 -13:30 obed

Podujatím bude sprevádzať moderátor Tomáš Halán.

Seminár bude prebiehať v angličtine/slovenčine, simultánne tlmočenie je zabezpečené.

Podujatie bude hybridnou formou (osobne aj online), bezplatná účasť. 

Prihlásiť sa môžete do 9.3., na emaillovej adrese: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. 

Podujatie je organizované Veľvyslanectvom Poľskej republiky v SR. 

menuLevel = 1, menuRoute = hn-konferencie, menuAlias = hn-konferencie, menuRouteLevel0 = hn-konferencie, homepage = false
26. apríl 2024 23:22