StoryEditor

Sociologička pre HN: Takýto rozvrat nebol ani za Mečiara či Fica, jediným riešením je odstavenie Matoviča

08.09.2022, 11:20
  • Sociologička a politologička Soňa Szomolányi hovorí v rozhovore pre HN okrem iného aj o tom:
  • Do akej miery je súčasná nespokojnosť Slovákov dôsledkom konania či konfliktov politikov a zhoršovania ekonomickej úrovne.
  • Prečo je dnes politická scéna v našej krajine veľmi fragmentovaná.
  • Ako Robert Fico a radikáli využívajú strach ľudí z budúcnosti na získavanie svojej podpory.

Už dlhšie sme svedkami rastúcej nespokojnosti Slovákov. Nálada ľudí sa zhoršuje. Do akej miery je to dôsledok konania či konfliktov politikov a zhoršovania ekonomickej úrovne? Sú to spojené nádoby?

Je to kombinácia oboch spomínaných faktorov, ale kritickú úroveň dosiahla aj trpezlivosť ľudí so spôsobom vládnutia koalície, a to najmä zo strany Igora Matoviča. Vniesol do politiky metódu neustálej konfrontácie. Konflikty ho skrátka tou energiou nabíjajú a takýto typ vysoko konfliktnej osobnosti nie je schopný zmeny. Predstava, že zodpovednosť za spravovanie štátu zmení jeho správanie, bola istý čas ilúziou mnohých. Všeobecná skúsenosť s týmto typom ľudí však hovorí, že jediný spôsob, ako aspoň trochu upokojiť situáciu a zastaviť rozvrat spoločnosti a inštitúcií štátu, je odsunúť Matoviča z politiky úplne.

 

Sú tieto konflikty zároveň dôvodom, prečo dnes v prieskumoch víťazí opozícia, najmä Smer a Hlas?

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 93% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = focus/politika-s-spolocnost, menuAlias = politika-s-spolocnost, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
16. apríl 2024 20:54