StoryEditor

MV uzavrelo zmluvy na nákup približne 300 áut za 120 miliónov korún

07.11.2005, 14:50
Autor:
TASRTASR
Ministerstvo vnútra SR uzavrelo rámcové zmluvy s troma autopredajcami na nákup približne 300 malých osobných automobilov typu kombi za viac než 120 miliónov korún pre desať štátnych inštitúcií.

Ministerstvo vnútra (MV) SR uzavrelo rámcové zmluvy s troma autopredajcami na nákup približne 300 malých osobných automobilov typu kombi za viac než 120 miliónov korún pre desať štátnych inštitúcií.
Zmluvy uzavrelo na základe verejnej súťaže, ktorú rezort vnútra vyhlásil začiatkom júna. Súťažné podklady si prevzalo 24 uchádzačov, z toho 5 predložilo v stanovenom termíne ponuku. MV podpísalo zmluvu s troma firmami - Peugeot Slovakia, Škoda Auto Slovensko a Autotip, ktoré majú zabezpečiť dodávku malých osobných automobilov Peugeot 206 SW, Škoda Fabia Combi a Opel Astra Classic 2 Caravan pre štátne inštitúcie. Ceny áut sa pohybujú od 364 000 do 480 000 korún. Každý z dodávateľov musí dodržať cenu z verejnej súťaže, môže však poskytnúť aj ďalšiu zľavu. Kúpna cena teda bude nižšia alebo maximálne rovnaká, ako je výsledok verejnej súťaže, informoval TASR Komunikačný odbor MV SR.
Samotné MV plánuje do konca roku kúpiť 212 áut pre potreby polície a hasičov. Rezort obrany sa zase rozhodol kúpiť desať vozidiel Peugeot v hodnote vyše 3,7 milióna Sk bez DPH.
Okrem MV a MO môžu zmluvy využiť aj Správa zariadení Úradu vlády SR, Ministerstvo životného prostredia SR, Generálne riaditeľstvo železničnej polície, Daňové riaditeľstvo SR, Slovenská agentúra pre cestovný ruch, mesto Modra, Krajský úrad životného prostredia v Nitre, Horská záchranná služba a Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 00:23