StoryEditor

Mercedes podľahol. Takto dokážu zlodeji ukradnúť auto len za niekoľko sekúnd

21.05.2018, 17:45
Autor:
TopSpeedTopSpeed
Automobily sa stále kradnú a s pokročilými technológiami je to, zdá sa, ešte jednoduchšie.

Dnes zlodeji kradnú podstatne rýchlejšie, ako tomu bolo pred rokmi. Ako to myslíme? Väčšina moderných, luxusných áut, ktoré sú terčom dnešných krádeží, majú odomykanie a štartovanie systémom Keyless, teda bez použitia kľúča.

Zjednodušene povedané, všetko stojí a padá na signáloch, ktoré generuje samotný kľúč (alebo jeho atrapa) a auto ich prijíma. Ako ukradnúť Mercedes, alebo iné auto za pár sekúnd? Najnovšie britské video ukazuje, že jednoducho.

​Ešte začiatkom roka sme vám priniesli taktiež videozáznam z krádeže luxusného auta priamo z pred domu v Českej republike, kedy zlodeji využili spomínaný signál - systém bezkľúčového vstupu.

Krádež BMW v susednom Česku z februára 2018

Spôsob spáchania krádeže auta je rôzny. Niektoré autá si zlodeji vyhliadnu, na iné natrafia náhodne. Vraví sa, že zlodej, keď chce, tak ukradne všetko. Je to neuveriteľné, ale určite nie nemožné.

Pamätáte si film 60 sekúnd? Krádeže prebiehali až príliš rýchlo, a mnohí tomu nerozumeli. Dnes je doba taká, že na krádež auta stačí sekúnd podstatne menej.

Vo videu zo Spojeného kráľovstva celá akcia trvala len neuveriteľných 35 sekúnd. A auto bolo preč, pozrite si to celé na najnovšom zázname nižšie.

Nedávna krádež Mercedesu zo Spojeného kráľovstva

Rovnako aj dôvodov krádeže celého auta je veľa. Okrem pre-legalizácie auta inde (iný okres, štát, kontinent) veľa z nich skončí rozobraté na diely. Zlodeji sa dokonca neštítia rozobrať auto priamo na mieste, kde ste ho zaparkovali.

Záujem je o všetko: navigácie, rádia, airbagy, časti karosérie, katalyzátory, kolesá a mnoho ďalšieho. Na niektoré komponenty musia byť zlodeji doslova machri, aby ich vôbec odmontovali nepozorovane.

Čo robiť ak vám ukradnú auto? Prvý krok smerujte rozhodne na políciu. Cestou, kým príde polícia na miesto vytiahnite mobil a zverejnite informáciu v niektorej zo skupín na Facebooku, ktoré sa zaoberajú pomocou pri hľadaní áut.

Je to veľmi sympatická a veľmi prospešná činnosť administrátorov, ktorí sa aktívne snažia o lepšiu spoluprácu s políciou (napríklad skupina HAKA-Hľadá sa auto).

Touto cestou sa už totiž podarilo nájsť nejedno auto. Nikdy neviete, kto si vaše ukradnuté auto všimne a nahlási jeho miesto na políciu.

Pripravené v spolupráci s TopSpeed.sk.

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 02 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 03 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 04 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 05 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 21:09